Histeroskopi İstanbul

    Histeroskopi; kadın hastalıkları ve doğum alanında sıklıkla kullanılan, modern bir tanı ve tedavi yöntemidir. Özellikle rahim miyom ve polip çıkarılmasında, gebeliğe engel olan rahatsızlıkların teşhis edilmesinde oldukça önemli rol oynar. “Histeroskop” adı verilen, ucunda ışık kaynağı olan bir cihaz ile yapılan histeroskopi işlemi sayesinde, açık ameliyata ihtiyaç kalmadan, cerrahi işlemler yapılabilmektedir.

    Yazımızın devamında histeroskopi nedir ve ne için yapılır sorularına yanıt vereceğiz. Histeroskopi İstanbul hakkında daha fazla bilgi almak için ise Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu ile iletişime geçebilirsiniz.

    Histeroskopi Nedir?

    Histeroskopi; histeroskop ile rahmin içinin görüntülenmesini sağlayan bir işlemdir. Tanı amacıyla yapılan bu görüntüleme işlemi sırasında tedavi de yapılabilir. Yani cerrahi müdahale de yapılabilir. Bu nedenle hem tanı hem de tedavi yöntemi olarak bilinmektedir.

    Histeroskopi yapılırken, “histeroskop” adı verilen, yüksek çözünürlüklü bir kamera, rahim içerisini detaylı olarak inceler. Böylece derin ameliyat kesilerine gerek kalmadan, rahim içerisi net bir şekilde görüntülenebilir ve gerekli durumlarda tedavi de yapılabilir.

    Histeroskopi Çeşitleri Nelerdir?

    Histeroskopi; “tanısal histeroskopi” ve “operatif histeroskopi” olmak üzere iki başlık altında incelenebilir.

    Tanısal histeroskopi; rahim boşluğundaki yapışıklık, polip, miyom vb. rahatsızlıkların tanısı amacıyla yapılan histeroskopi işlemidir. Özellikle kısırlığın değerlendirilmesinde, oldukça önemli bir işlemdir. Bunun yanı sıra, rahim kanseri olup çocuk isteği olan kadınlarda, organ koruyucu tedavi tercih edilirse de uygulanır.

    Operatif histeroskopi: rahimde gözlenen sorunların cerrahi ile tedavi edilmesini sağlayan histeroskopi işlemidir. Operatif histeroskopi, tanısal histeroskopi sırasında yapılabileceği gibi doğrudan cerrahi amacıyla da uygulanabilir. Özellikle cinsel olarak aktif olan kadınlarda, miyom ve poliplerin çıkarılmasında en çok tercih edilen kapalı cerrahi yöntemidir. Rahim ameliyatları histeroskopi ile yapıldığında, enfeksiyon riski ciddi oranda düşer ve ameliyat sonrası iyileşme süreci çok daha hızlıdır.

    Histeroskopi Nasıl Yapılır?

    Histeroskopi, genel ya da lokal anestezi ile yapılabilir. Eğer tanı amacıyla yapılacaksa, çoğunlukla lokal anestezi yeterli olmaktadır. Ancak operatif histeroskopide, hastanın daha konforlu olması için genel anestezi tercih edilebilir. Ya da sedasyon dediğimiz, “derin uyku” hâlinde histeroskopi yapılabilir.

    Histeroskopi yapılırken, vajina girişi temizlenir ve spekulum ile genişletilir. Genişletilen bu bölgeden, histeroskop, rahim boşluğuna gönderilir. Bazı durumlarda, rahim içinin daha net görüntülenmesi için rahim içine özel sıvılar verilebilir. Histeroskop, rahim içinde görüntüleme yaparken, bir yandan uygun tekniklerle cerrahi işlem yapılır. Rahim içi yapışıklıklar tedavi edilebilir, miyom ve polipler çıkarılabilir. İşlem tamamlandıktan sonra, spekulum çıkarılır ve vajina temizlenerek, operasyon sonlandırılır.

    Histeroskopi Ne Zaman Yapılır?

    Histeroskopi, genellikle adet döneminin bitiminde yapılır. Adet kanaması tamamlandıktan sonraki 1 hafta, rahim içinin net bir şekilde görüntülenmesi için en ideal zamandır. Adet kanamasından önce kalınlaşan rahim duvarı, kanamadan sonra yeniden normal boyutlarına döner. Bu nedenle hem tanı hem de cerrahi işlemler daha başarılı şekilde yapılabilir.

    Histeroskopiden Sonra Kanama Olur Mu?

    Histeroskopinin yapılma amacına bağlı olarak, işlemden sonra bir miktar kanama olabilir. Ancak bu kanama, genellikle lekelenme tarzındadır. Eğer kanamanın miktarı artarsa, aşırı kanamaya ağrı şikâyeti de eklenirse, mutlaka yeniden doktora başvurmak gerekir.

    Histeroskopi Hangi Durumlarda Yapılır?

    Histeroskopi;

    • Adet düzensizliğine ve gebe kalmaya engel olan polip ve miyomların tanı ve tedavisinde
    • Doğum kontrol amacıyla yerleştirilen spiralin, rahim içine kaçması durumunda
    • Tekrarlayan düşük ve kısırlığın tanı ve tedavisinde
    • Başarısız tüp bebek ve aşılama uygulamalarının değerlendirilmesinde
    • Rahim içi anormalilerin tanı ve tedavisinde
    • Rahim kanserinin organ koruyucu tedavisinde
    • Menopoz sonrası kanamanın nedenlerinin değerlendirilmesinde ve tedavi edilmesinde kullanılabilir.

    Histeroskopi Riskli Midir?

    Histeroskopi ile yapılan cerrahi işlemlerde enfeksiyon riski daha azdır. Çünkü açık ameliyatta olduğu gibi derin cerrahi kesiler yapılmaz. Bu nedenle hastalarımız daha kısa sürede günlük yaşamlarına dönebilirler. Ancak istenmeyen yan etkiler görülmemesi için histeroskopinin mutlaka deneyimli ve alanında uzman kadın doğumcular tarafından yapılması gerekir.

    İstanbul Histeroskopi Fiyatları

    Histeroskopi sadece tanı ya da sadece tedavi amacıyla yapılabilir. Ya da işlem sırasında her ikisi de yapılabilir. Bu nedenle histeroskopi fiyatları değişkenlik gösterir. Aynı zamanda operatif histeroskopinin hangi amaçla yapıldığı da histeroskopi fiyatlarını etkiler. Histeroskopi fiyatları İstanbul hakkında daha fazla bilgi almak için Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu ile iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.


    Doktora Bağlanın
    Şimdi Ara!
    Yol Tarifi